Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از ساینس‌دیلی، در  تحقیقات پژوهشگران دانشگاه استنفورد، آشپزخانه ۵۳ منزل مسکونی که از اجاق‌های گازی استفاده می‌کنند، با استفاده از پلاستیک کاملا عایق‌بندی شد و میزان متان و اکسیدنیتروژن حاصل از اجاق در حالت خاموش و روشن اندازه‌گیری شد. اجاق‌های مورد استفاده در این منازل از ۱۸ برند مختلف و عمر آن‌ها بین سه تا ۳۰ سال بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نتیجه این بررسی‌ها مشخص شد صرف‌نظر از عمر یا برند اجاق‌ها گاز متان هم در زمان اشتعال و هم زمان خاموشی اجاق‌ها در هوا منتشر می‌شود. همچنین مشخص شد اجاق‌های دارای شعله پایلوت (شعله کوچکی که همواره روشن بوده و نشان دهنده احتراق تجهیزات گازسوز هستند) بیشترین میزان نشت گاز را دارند.

نکته قابل توجه این است که بیش از سه‌چهارم گاز متان زمانی نشت می‌کند که اجاق خاموش است. محققان با استفاده از این اطلاعات دریافتند حدود ۱.۳ درصد از گازی که در اجاق‌ها استفاده می‌شود، به محیط نشت می‌کند. به اعتقاد محققان این وضعیت نشان می‌دهد که اتصالات اجاق و لوله‌کشی گاز طبیعی، شامل شیرهای گاز، مشعل و محل ورود گاز از دیوار به اجاق، بیشترین نقش را در نشت گاز در محیط‌های خانگی دارند.  

بر اساس این تحقیقات اجاق‌های گازی، حتی وقتی خاموش هستند، سالانه ۲.۶ میلیون تن گاز متان را در محیط آزاد می‌کنند که معادل گاز متان تولید شده توسط ۵۰۰ هزار خودرو است.

میزان گاز متانی که از اجاق‌ها نشت می‌کند، برای انسان مضر نیست و موجب انفجار نمی‌شود، اما در اثر سوختن گاز طبیعی در اجاق‌ها، اکسید نیتروژن تولید می‌شود که حتی در غلظت پایین (یعنی بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی حدود ۱۳ بخش در میلیارد در ۲۴ ساعت) می‌تواند موجب بروز مشکلات تنفسی برای افراد مبتلا به آسم یا بیماری مزمن انسدادی ریه شود. این درحالی است که در بررسی‌ها مشخص شد میزان اکسید نیتروژن آزاد شده در اثر استفاده از جاق‌های گازسوز می‌تواند تا ۱۰۰ بخش در میلیارد هم برسد.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Environmental Science & Technology منتشر شده است.

برچسب‌ها دی اکسید کربن آسم آلودگی هوا تخریب محیط زیست گاز برگزیدگان علم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دی اکسید کربن آسم آلودگی هوا دی اکسید کربن آسم آلودگی هوا تخریب محیط زیست گاز برگزیدگان علم گاز متان اجاق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۶۱۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان

رئیس اداره حفاظت محیط‌ زیست شهرستان فریمان از کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌رضوی و به نقل از روابط‌عمومی محیط زیست استان، جواد ستوده اظهار کرد: محیط‌بانان شهرستان فریمان، حین گشت و پایش منطقه تحت مدیریت سازمان، لاشه یک قلاده پلنگ در ارتفاعات منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان را پیدا کردند.

وی افزود: در بررسی‌های مقدماتی محیط‌بانان، نشانه‌ای از تیراندازی روی لاشه پلنگ دیده نشده است.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست فریمان گفت: علت مرگ پلنگ هنوز مشخص نیست و برای بیان دقیق علت مرگ و کالبدشکافی، لاشه به اداره حفاظت محیط زیست منتقل و ضمن نمونه‌برداری با همکاری دامپزشکی علت مرگ مشخص و اطلاع‌رسانی خواهد شد.

به گزارش ایمنا، منطقه شکار ممنوع کلیلاق به وسعت ۴۱ هزار و ۷۳ هکتار در حوزه سه شهرستان فریمان، زاوه و تربت‌جام قرار دارد.

حضور گونه‌های ارزشمندی همچون قوچ و میش، کل و بز، پلنگ و نیز تراکم پوشش گیاهی از درختان کهنسال اورس، گواهی بر پتانسیل‌های غنی در منطقه است که محلی برای زیست، ذخایر ارزشمند ژنتیکی و تنوع مطلوب زیستی به‌شمار می‌رود، این منطقه در فاصله ۲۵ کیلومتری شهرستان فریمان در استان خراسان‌ رضوی واقع شده است.

کد خبر 750035

دیگر خبرها

  • ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری و مرطوب شده است
  • آخرین وضعیت تالاب بندعلیخان
  • ۲ واحد شن و ماسه متخلف در یزد پلمب شدند
  • پلمب دو واحد شن و ماسه در یزد
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی محیط زیست گیلان در روز ملی موزه‌ها
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • پیدا شدن لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • آغاز اجرای طرح پاکسازی طبیعت در استان مرکزی